Nieuws

Groeten uit Brabant

Gepubliceerd op:


De omgeving, de rust. De Bergsche Maas en de Drunense Duinen. Thilly en haar man hebben genoten van Brabant. Vorige week ruilden zij hun Amsterdamse appartement voor de woning van Irene. 'Ondanks het slechte weer, zijn we er een heerlijke week tussenuit geweest'.

Thuisgevoel

'We kwamen aan en Irene had voor ons een flesje wijn klaargezet. Dat geeft zo'n heerlijk warm welkomstgevoel. Daarnaast had ze voor ons een informatiemapje gemaakt met tips, wandel- en fietsroutes. Ook had ze een
instructie achtergelaten wat we moesten doen als de luiken van de ramen, tijdens een storm, zouden gaan klepperen'.
Lachend voegt Thilly daar aan toe:
'Het stormde vorige week behoorlijk, dus we waren erg blij dat ze dit voor ons had opgeschreven!'

Schoonmaak

Het maken van een informatiemapje en het huis schoonmaken horen bij de voorbereiding van de ruil. Een attentie met een leuk briefje voor je gast, maakt het af.
'Veel mensen zien op tegen die grote schoonmaak. Ik vind het eigenlijk heel prettig dat we ons appartement in Amsterdam, voor de ruil, zo goed hebben opgeruimd. Ik heb zelfs nog een schoonmaker ingehuurd! Je huis wordt in zo'n weekje echt niet vuil. Dus als je thuiskomt, heb je gewoon nog steeds dat lekkere, frisse, huis'.

Drempel

'Het verblijven in een huis van een ander is veel persoonlijker dan logeren in een hotel. Ik vind het ook heel leuk om te horen dat iemand een goede tijd heeft gehad in ons huis. Dat ze genoten hebben van ons appartement en leuke dingen hebben kunnen doen. Veel mensen voelen nog een drempel bij het idee dat er iemand in hun bed slaapt. Dan moet je ook niet gaan slapen in een hotelbed of in een bungalowpark. Daarnaast kan je zorgen dat er een extra molton op het matras ligt en dat je afspreekt met je gast dat zij zelf het beddengoed afhaalt. Doordat je van tevoren al veelvuldig contact hebt, krijg je ook een persoonlijke band. Daardoor voelt de andere persoon al veel minder aan als een vreemde. Ga die drempel over en probeer het eens uit. Ik kan en ga het echt iedereen aanraden'.


Wilt u ook besparen op uw vakanties in Nederland? Meldt u zich dan vandaag nog aan.


1
Bericht van: loes huiskens en diederick ziks geplaatst vorig jaar om 14.23
Wij hebben een gezellige twee onder een kap woning aan de rand van de bruisende, veelzijdige stad Eindhoven met twee gezellige huiskatjes. We zijn zelf op zoek naar een huis (liefst met tuin) en goede verzieningen geschikt voor 3 personen ergens aan de kust. Het lijkt ons geweldig om lekker langs het strand te banjeren en thuis te komen in een sfeervol huisje van alle gemakken voorzien.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de trein en de auto aan.