Nieuws

Groeten terug uit Amsterdam

Gepubliceerd op:


'De week was super! Het is me uitstekend bevallen. Huizenruil is een heerlijke manier om vakantie te vieren'. 
We spreken Irene, die vorige week haar huis in Brabant verruilde voor een week in de stad Amsterdam. 'Ik heb genoten van het heerlijke appartement van Thilly. Alles was aanwezig en zeer goed verzorgd'.
 

Musea

'Het weer was niet zodanig, dat ik de hele dag door de stad kon lopen, maar ik heb zo'n beetje alle musea bezocht. De Hermitage, het Rijksmuseum en het Van Gogh. Ik kon afspreken met een vriendin, die ik al een hele tijd niet had gezien. Zij woonde nu maar twintig minuten bij mij vandaan'. 
Irene maakte daarnaast nog een uitstapje naar Haarlem. Om ook daar een vriendin te bezoeken. 
'Het was fijn om daar nu dichterbij te zijn. Vanuit Brabant is het best een eindje rijden'.

Voorbereiding

Irene geeft aan dat de week, voorafgaand aan de ruil, een week is waarin je bezig bent met de voorbereiding. 'Ik hou mijn huis goed bij, qua schoonmaak. Dus even stofzuigen en stoffen in de ruimtes waar ik niet zoveel kom en dan is het zo klaar. Je hoeft daarin niet te overdrijven. Ik heb twee informatiemappen gemaakt. Eén met instructie voor alle apparaten en het huis. Daarnaast nog een map met tips over de omgeving, fijne restaurants en leuke wandel- en fietsroutes. Ook voor mensen met een hond heb ik speciaal wandelroutes uitgeschreven, die je vanuit het huis kan doen'.

Ruilen in Nederland

'Ik ben alleenstaand. Alleen op vakantie gaan is vaak duurder en toch vervelend als je lang moet reizen. Dus vorig jaar besloot ik dat ik in Nederland op vakantie wilde, maar dat het niet te duur moest zijn. Ik ben gaan rondkijken op internet en kwam op verschillende sites die betrekking hadden op huizenruil. Alleen waren die allemaal gericht op het buitenland. Als ik dan bij de ruilwensen keek van een adres in Nederland, dan zochten die mensen altijd verre bestemmingen. Maar ik wil juist ruilen binnen Nederland. Toen kwam ik op de website van Nationale Huizenruil en heb me meteen aangemeld. De afstanden zijn goed te doen en ik ken in alle hoeken van Nederland wel mensen waar ik mee af kan spreken. Voor een alleenstaande is dit geweldig'.

Vertrouwen

'Mensen vroegen aan mij of ik niet bang was dat iemand bijvoorbeeld een boek uit mijn huis meeneemt. Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig! Huisruilen is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Je zit in elkaars huis en ik ga ook geen rare dingen doen in het huis van de ander. Bovendien zorgt het contact, voorafgaand aan de ruil, ervoor dat je elkaar niet meer als vreemden beschouwt. Zo voelt het in ieder geval niet meer. Je hebt respect voor elkaars spullen en bij het weggaan laat je de woning achter, zoals je deze bij aankomst hebt aangetroffen'. 

Volgende ruil

Irene kijkt alweer uit naar de zomer. Dan gaat ze, via ons platform, ruilen met mensen in Nijmegen. 'Ik hoop echt dat er meer mensen zich gaan aanmelden. Dan komen er alleen maar meer leuke bestemmingen in Nederland bij'.

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de auto en de wereldbol aan.