Nieuws

De eerste ruil is een feit

Gepubliceerd op:


'Het was een gedenkwaardig moment, een absolute mijlpaal!' Fas Jungerius, bedenker van het platform www.nationalehuizenruil.nl is erg enthousiast. Afgelopen zaterdag vond de eerste huizenruil plaats tussen Amsterdam en Brabant. Fas was aanwezig bij de sleuteloverdracht in Amsterdam.

Bloemetje

'Het is precies gegaan, zoals ik voor ogen had. De dames hebben elkaar via het platform laten weten interesse te hebben in het ruilen van hun huizen. Op onze website gaat dat door middel van het sturen van een digitaal bloemetje. Als de ontvanger van dit bloemetje interesse heeft in een ruil, dan stuurt deze een bloemetje terug. Pas daarna worden de contactgegevens van beide partijen zichtbaar en kan er contact gelegd worden', aldus Fas.

Koffie drinken

Bij aankomst in Amsterdam ligt er een informatiemapje, over de stad en alle activiteiten die er te doen zijn, klaar. De dames hebben zin in de ruil en zijn opgewekt. Ondanks dat ze elkaar nog nooit in levende lijve gezien hebben voelt het alsof ze elkaar kennen. Dit komt door het veelvuldige contact via de e-mail dat zij, voorafgaand aan deze ruil, met elkaar hebben gehad. Tijdens het drinken van een kop koffie worden de laatste vragen van beide kanten beantwoord. Na de sleuteloverdracht vertrekken de bewoners van het huis in Amsterdam richting Brabant. Ook zij gaan een heerlijke week tegemoet in het huis van een ander.

Zorg en aandacht

'Deze eerste ruil geeft zo'n enorme energie!', vertelt Fas. 'Het enthousiasme van de ruilers, voelt heel goed. Ze hebben beiden zorg en aandacht besteedt aan een warm welkom voor de gast in hun huis. Dat is prachtig om te ervaren. Als meer mensen zien dat dit werkt, kan het bestand aan huizen alleen maar groter worden. Hoe meer deelnemers, hoe meer keus'.

Ervaar ook hoe het is om voor een korte (vakantie)periode uw huis te ruilen met iemand anders. Maak vandaag een profiel aan op www.nationalehuizenruil.nl.

Zoals men op het platform elkaar een bloemetje stuurt als de interesse in elkaars huis aanwezig is, zo werden de eerste officiĆ«le nationale huizenruilers gefeliciteerd met een bos tulpen. 

 


2
Bericht van: Thilly Jungerius geplaatst lang geleden om 12.03
Leuk verhaal. En de ruil bevalt de dames en de heer uitstekend. We hebben het alle drie naar ons zin!
Bericht van: Rob en Loeki Lensen geplaatst lang geleden om 16.44
Goed initiatief! En een heel leuk verhaal!

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de kalender en de auto aan.