Nieuws

Huizenruil, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op:


Je wilt vaker een weekend weg in eigen land, maar je budget is beperkt. Waar begin je? Er zijn talloze mogelijkheden om een vakantie zo goedkoop mogelijk te houden. Je kunt bezuinigen op leuke uitjes, restaurants overslaan en zoveel mogelijk spullen van huis meenemen. Er is ook een andere optie, namelijk: je huis ruilen. Maar hoe doe je dat?

De eerste stap heb je al genomen, je bent op onze website. Klik nu hier om je aan te melden.
Vervolgens krijg je van ons een e-mail met daarin een link, om jouw e-mailadres te verifiëren. Dit is een belangrijke stap. Zonder deze verificatie kan je namelijk geen ruilprofiel publiceren.  

Ontdek je eigen plek

Nu komt het leuke werk. Onderzoek je eigen huis. Ontdek wat jouw huis zo leuk maakt en waarom het wonen in jouw wijk zo fijn is. Schrijf al deze dingen op. Maak mooie foto's van de fijne plekjes in je woning. Ga op een zonnige dag je tuin in (of je balkon op), en schiet hier een aantal mooie plaatjes van.  Neem je hele verzameling foto's en informatie mee naar je computer. Log in op www.nationalehuizenruil.nl en maak je ruilprofiel compleet. 
(Voor tips hoe je dit het beste kan doen verwijzen wij je graag naar dit artikel op onze website)

Publicatie

Het belangrijkste komt nu. Publiceer je ruilprofiel. Dit doe je door onderaan je ruilprofiel het vakje 'Ja' achter 'Ruilprofiel publiceren', aan te vinken. Nu ben je klaar om te ruilen met andere gebruikers van het platform. Alleen gebruikers met een volledig ingevuld en gepubliceerd profiel kunnen contact maken met andere gebruikers. 
Blader lekker door alle aanbod heen en wanneer je een plek in Nederland hebt gevonden, stuur je die gebruiker een virtueel bloemetje. Wanneer de ander ook interesse heeft in een ruil met jou, zal je een bloemetje terugkrijgen. Vanaf dat moment zijn de contactgegevens ook beschikbaar. 

Ruilen

Je hebt een datum geprikt, waarop de ruil gaat plaatsvinden. In de week voorafgaand zul je de voorbereidingen gaan treffen. Je hebt met de andere ruiler afgesproken hoe je de sleuteloverdracht gaat laten plaatsvinden. Daarnaast heb je wellicht nog andere afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over het afhalen van het beddengoed, het gebruik van de fietsen of de eventuele zorg voor huisdieren. Je maakt in deze week je huis schoon, zoals je dat zou doen als je gasten ontvangt. Je kan zorgen voor een informatiemap over het huis, de omgeving en de activiteiten die er in de buurt te doen zijn. Je kan dit zo leuk en mooi maken als jezelf wilt. Degene die in jouw huis komt, zal het zeker waarderen!

Dan is de dag daar dat jullie gaan ruilen. Zoals jij wellicht bij de eerste keer wat nerveus zal zijn, zal de ander dat ook hebben. Jullie gaan immers in elkaars huis verblijven. Maar je zult merken dat, door het veelvuldige contact vooraf, de ander niet meer als vreemde aanvoelt. Dus hoe fijn is het dat, tijdens jouw afwezigheid, iemand anders je huis bewoont? Wat voor beiden nu nog rest, is enkel genieten. Het geld dat je hebt uitgespaard op de accommodatie, kun je nu gaan gebruiken voor leuke uitjes en een heerlijke diner in een top restaurant. 
Op vakantie gaan was nog nooit zo leuk en avontuurlijk!


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de kalender en de trein aan.