Nieuws

Heerlijke hapjes

Gepubliceerd op:


Zonder lekkere snacks, geen picknick. Zoals beloofd in ons vorige artikel, geven we je hier een paar heerlijke recepten voor eten dat je zo weg kan happen. Uiteraard ook lekker om gewoon aan tafel te nuttigen.

Bruschetta met tomaat

1 stokbrood - bakje cherrytomaatjes - 4 stukken zongedroogde tomaat (uit een pot) - 2 grote tenen knoflook - basilicum (ongeveer 5 grote bladeren) - extra vergine olijfolie - Zout en peper

Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snij de zongedroogde tomaat heel fijn en voeg dat bij de tomaatjes. Hak de basilicum fijn en doe dit erbij.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roer alles door elkaar. Snij de stokbrood in plakken en besprenkel dit aan beide zijden met olijfolie. Leg de plakjes op een rooster en bak het in de over op 200 graden. Afhankelijk van de oven ongeveer 10 minuten.Pel intussen de knoflook en snijdt het doormidden. Wrijf de warme stukjes brood, aan beide zijden in. Bedek daarna de bruschetta met het tomatenmengsel

Garnalen uit een glaasje

1 bakje Hollandse garnalen -  halve uitgeknepen limoen - twee lepels kwark - 1 bosui - rucola - zout en peper

Doe de garnalen in een kom en knijp een halve limoen hierboven uit. Roer het even om. Snij de bosui in kleine stukjes en voeg dat samen met de kwark toe aan de garnalen.  Meng het door elkaar. Doe een paar blaadjes rucola in een glas en schep hierop de garnalen. Even garneren met een stukje bosui. 

Frisse ijsthee

Groene thee -2 limoenen - 1 citroen - honing - munt - ijsblokjes

Maak een liter groene thee, volgens eigen gebruik. Giet dit vervolgens in een glazen kan. Voeg een schep honing toe en roer de thee. Laat het daarna afkoelen. Snijdt 1 limoen en de citroen in plakken en voeg het toe aan de thee. Als de thee genoeg is afgekoeld, voeg dan de ijsblokjes en munt toe. Gebruik de andere limoen om het glas aan te kleden.

Pizza spies

Salami - tomaat - kleine mozzarella bolletjes - basilicum - groene olijven - satéprikkers

Doe alle ingrediënten aan het stokje. Het is het lekkerste als de basilicum tussen de tomaat en mozzarella zit. De rest van de volgorde maakt niet veel uit.

Pigs in a blanket

Bladerdeeg - knakworstjes

Haal de knakworstjes uit het blikje en laat ze uitlekken. Snij de plakken bladerdeeg middendoor en wikkel ze om de worstjes. In de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten.

Zoete saté

Frambozen - druiven - grapefruit - sinaasappel - ananas - kiwi - bosbessen - satéprikkers 

Simpeler kan het niet; snij al het grote fruit in gelijke stukjes en laat de bessen heel. Rijg het aan een stokje en je krijgt een kleurig gezond sateetje. 

 

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de wereldbol en de kalender aan.