Nieuws

Zomer

Gepubliceerd op:


21 juni was de langste dag van 2016. Dat wil zeggen; we hadden op die dag de meeste zonuren. We noemen dit ook wel 'Midzomer'. Daarmee is de zomer officieel (astronomisch gezien) begonnen. Tijd voor lange dagen aan het zwembad, eten in de tuin en ontspannen op een ligbed.

Zonnewende

Alleen het Noordelijk halfrond van onze aarde viert de zomer. De start van dit seizoen vangt aan met de zonnewende. Tijdens de zomerzonnewende staat onze Noordpool verder naar de zon toe gekanteld en ontvangt het Noordelijk halfrond het meeste zonlicht dan op alle andere dagen in het jaar.

Midzomernacht

De kortste nacht van het jaar volgt automatisch op de langste dag.
In vroegere tijden geloofden mensen dat planten, tijdens midzomer, geneeskrachtige en magische krachten kregen. In de nacht werden de planten en kruiden geplukt. Men ontstak vreugdevuren om zich te beschermen tegen duistere krachten, waarvan men dacht ze vrij spel hadden op het moment dat de uren aan daglicht weer afnamen.

Warmte

Meer zonlicht betekent niet per definitie dat het meteen warmer wordt. Het is dus niet de warmste dag van het jaar. De oceanen van de aarde fungeren als koelelementen. Zij absorberen als eerste het zonlicht en het duurt even voordat ze dit weer terugkaatsen. De warmste dagen beleven we vaak in de maanden juli en augustus. 


Het team van Nationale Huizenruil wenst je een hele fijne zomer toe!

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de trein en de wereldbol aan.