Nieuws

Typisch Nederlands

Gepubliceerd op:


Klompen, tulpen en molens. Zaken waar menig buitenlandse toerist voor naar Nederland wil komen. Dat we alles doen op de fiets, waar men in het buitenland de auto voor pakt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we wiet kopen in een 'Coffee Shop'. Naast de drop en draaiorgels zijn er nog een aantal dingen, waarvan je zelf misschien niet eens weet dat het typisch Nederlands is

Gezellig

In geen enkele andere taal komt er een woord voor dat dezelfde lading dekt. Het woord 'gezellig' kent geen vertaling. De uitdrukking, voor de fijne sfeer tijdens een bepaalde gebeurtenis of situatie (vaak in combinatie met andere mensen), valt ook amper uit te leggen. Het is een emotie, die veel toeristen in Nederland willen ervaren. 

Afsluitdijk

Vele volken zullen hun wenkbrauwen optrekken als ze horen hoe de Nederlanders de Zuiderzee afsloten met een 32 kilometer lange dijk. Dat we daarna ook nog land maakten, waar ooit water was, is voor de meeste niet-Nederlanders iets volkomen onbegrijpelijks.Onze dijkbouw en vakmanschap in watermanagement is beroemd

Kalender

De kalender met alle verjaardagen, vind je in een Nederlands huishouden op het toilet. Dit kom je buiten de landsgrenzen niet of nauwelijks tegen.

3x 

We zijn het enige volk dat elkaar begroet met drie kussen. Die kussen geven we eigenlijk in de lucht, met de wangen tegen elkaar aan. 

Gluren bij de buren

Grote ramen en geen gordijnen. Bij de meeste Nederlandse huishoudens kijk je zo naar binnen. Dit zou te maken hebben met de Calvinistische instelling van vroeger. Het laten zien dat er niks te verbergen was. Een andere theorie├źn is dat het juist vanaf de jaren '50 werd gedaan om te laten zien wat je allemaal hebt. Hoe dan ook; het is echt iets van de Nederlanders.

De Hollandse verjaardag

Starten met koffie of thee en een gebakje. Daarna een blokje kaas met een drankje. Herken je het? De Nederlandse verjaardag kenmerkt zich door een kring van zittende mensen rondom een tafel met hapjes. We feliciteren de jarige en daarna alle andere aanwezigen. We weten hoe laat we moeten komen en het is vaak ook duidelijk wanneer we weer moeten vertrekken. 

 

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de kalender en de auto aan.