Nieuws

Lentekriebels

Gepubliceerd op:


De zon laat zich af en toe al flink zien en ondanks de koude wind, is het heerlijk om buiten te zijn. De koeien staan alweer op het land en de eerste lammetjes zijn geboren. De natuur ontwaakt uit haar winterdip, maar jij ook. Je kan het voorjaar bijna ruiken! Je voelt je beter en blijer. Ze zijn er weer; de lentekriebels.

 

Biologische oorzaak

Het fenomeen 'Lentekriebels' is niet zomaar een benaming voor het blije gevoel dat je krijgt, wanneer het winterseizoen overgaat naar de lente. Er gebeurt namelijk echt iets in je lichaam, waardoor je de drang krijgt om naar buiten te gaan, op te ruimen of het roer zelfs om te gooien. De eerste zonnestralen zijn eigenlijk al genoeg om de lentekriebels te activeren. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Deze vitamine maakt het mogelijk dat de hormonen melatonine, serotonine en dopamine worden geproduceerd. En die geven jou dat heerlijke geluksgevoel. Daarnaast hebben ze ook invloed op je bioritme, je zelfvertrouwen, eetlust en seksuele activiteit. Het is onderzocht dat in de lente de meeste nieuwe relaties ontstaan.

Ontwaken

Na een lange periode binnen te hebben gezeten bij de centrale verwarming, roept de buitenlucht ons. Het is alsof we ontwaken uit onze winterslaap. En als we dit gevoel wetenschappelijk benaderen is dat ook zo. Onze lichaamscellen worden namelijk weer geactiveerd, waardoor we meer energie hebben. Dit is het moment waarop we deze energie willen omzetten naar iets productiefs. We willen de buitenlucht in, de ramen opengooien en nieuwe plannen maken. 

Energie omzetten

Je kan je lichaam ontdoen van alle gifstoffen, die het in de winter heeft opgeslagen. Hiervoor kun je een detox-kuur volgen. Je zult merken dat je energie hier nog meer van toeneemt. 
Ga de tuin in en pak de eerste zaken aan. In maart kan je beginnen met het terugsnoeien van de rozen en het ontvilten en verticuteren van het gazon. Maart is de meest geschikte maand om heesters, hagen en bomen met wortel en al te verplanten. Snoei de klimop terug en verwijder de dorre takken van vaste planten. 
Gooi je ramen en deuren open en laat de frisse lucht binnenkomen. Verplaats de meubels en verander je interieur. Je zult merken dat je zin krijgt in alles op te ruimen en aan te pakken. Zet je nieuwe energie om in dingen doen waar je blij van wordt. Ga het bos in en luister naar de vogels. Laat de kriebels de vrije loop. Het voorjaar is onderweg. 


Lentekriebels zorgen er ook voor dat je erop uit wilt. Dat kan heel makkelijk en goedkoop door middel van huizenruil. Start vandaag nog met het aanmaken en publiceren van je ruilprofiel. Meld je aan voor slechts € 25 voor het 1e jaar en je kan dan meteen reageren op andere huizenruilers in het bestand. Dat houdt dus in dat je gelijk je vakantie of je weekendje weg in Nederland kan plannen, voor bijna niks!
Meld je hier aan.

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de kalender en de trein aan.