Nieuws

Voor de kick

Gepubliceerd op:


Als je op zoek bent naar adrenaline. Wanneer je van snelheid houdt en niet zenuwachtig wordt van een duizelingwekkende vrije val naar beneden, dan biedt ons land tal van pretparken met extreme attracties. Genoeg mogelijkheden voor een snelle rush en een enorme kick. Een top 5 van de beste achtbanen in Nederland. 

5. Joris en de Draak    Efteling

De  Efteling verving in 2010 hun oude houten achtbaan (de Pegasus) voor een nieuw monster; Joris en de Draak. Deze houten achtbaan bevat twee sporen, die tegen elkaar racen. Je kunt kiezen voor team blauw of rood en beide tracks voelen anders aan. De topsnelheid bedraagt 75 kilometer per uur. De baan is 810 meter lang en circa 30 meter hoog.

 


4.  Troy        Toverland

Sinds 2007 staat de hoogste, langste en snelste houten achtbaan in Sevenum. De baan is 35 meter hoog en 1077 meter lang. De attractie gaat met een maximale snelheid van 90 kilometer per uur over een houten frame in ongeveer 1 minuut 50.

 


3.  Goliath    Walibi Holland

De hoogste en snelste achtbaan van de Benelux heeft een baan van 1.2 kilometer lang en een hoogte van 46 meter. Daarnaast raas je met een snelheid van maximaal 106 kilometer per uur over het traject in ongeveer 1 minuut en 32 seconden. De scherpste daling heeft een hoek van 70 graden. De Goliath gaat niet door loopingen en kurkentrekkers, wat de achtbaan redelijk 'relaxt' maakt.

 


2.  Xpress: Platform 13    Walibi Holland

In drie seconden naar  90 kilometer per uur en dan over een baan van 996 meter lang. Je start in een donkere tunnel en wordt als het ware afgeschoten van de grond. Via een aantal loopings ben je binnen 1 minuut 40 weer terug op aarde.

 


1.  Baron 1898    Efteling

Vorig jaar opende het sprookjespark de eerste divecoaster van Nederland. Een vloerloze achtbaan, die je 37,5 meter naar beneden laat vallen. Daarvan zit 7,5 meter onder de grond. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur over een baan van circa 500 meter lang. Omdat de Efteling niet alleen aandacht besteedt aan de attractie zelf, maar ook aan het verhaal erachter, beleef je de achtbaan op een intense manier. Daarom op nummer 1, in ons overzicht

 


Mocht je nooit genoeg kunnen krijgen van rondjes in een achtbaan, geef je dan op voor de 24-uurs challenge in Toverland. Twaalf challengers gaan op 4 en 5 juni 2016, voor het goede doel, 24 uur in houten achtbaan Troy. Meer informatie hierover vind je hier  

 

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de auto en de kalender aan.